Η Φιλοσοφία

«Η φιλοσοφία ξεκινάει με την αναζήτηση»

«

Η φιλοσοφία ξεκινάει με την αναζήτηση»

Η φιλοσοφία ξεκινάει με την αναζήτηση

Η φιλοσοφία ξεκινάει με την αναζήτηση

Μεγάλωσα στην Αθήνα, μία πόλη που μπορεί να δώσει πολλά ερεθίσματα, καθώς έχει πλούσιο παρελθόν στην αρχιτεκτονική (νεοκλασσική αρχιτεκτονική, κτήρια του Μεσοπολέμου,  Art nouveau, Art Deco, Μοντέρνο Κλασικισμό, Μοντερνισμό, Νεορομαντισμό, λαϊκότροπο στυλ ,Κυβισμός). Επίσης, η αστική ζωή μου έδωσε πολλά εναύσματα για να επεξεργαστώ τις αισθητικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στο τοπίο της πόλης. Αλλαγές που αφορούν κυρίως την εναλλαγή των χρωμάτων, των σχεδίων και των υλικών, ώστε να γίνει η ζωή μας πιο ευχάριστη, πιο έγχρωμη, πιο ισορροπημένη και συνάμα πιο ευέλικτη.

Από τη Σαντορίνη, το νησί που αγάπησα και έζησα σημαντικές περιόδους της ζωής μου, αυτό που κυρίως με ενέπνευσε είναι η ιδιότυπη αρχιτεκτονική της με τα υπόσκαφα σπίτια και τα αρχοντικά. Η αυστηρή μορφή των όγκων, οι παχιοί τοίχοι με τα μικρά ανοίγματα, η χαρακτηριστική λευκότητα, η σύνθεση των κατοικιών μέσω μιας συνεχούς επανάληψης, η  άρρηκτη σχέση του νησιού με τη θάλασσα, η μοναδική εργονομική κλίμακα  και  η αίσθηση αρμονίας και γαλήνης από τα ανεπανάληπτα τοπία της.

Η Χαλκιδική, ο τόπος καταγωγής μου, που συνδυάζει την Μακεδονική με την Αγιορείτικη αρχιτεκτονική, συντέλεσαν στο να εστιάσω σε εικόνες και υλικά τα οποία αφενός παραπέμπουν σε προηγούμενες εποχές, αφετέρου παραμένουν το ίδιο επίκαιρα, είτε χρησιμοποιούνται αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με νεότερες τάσεις.

Τα ταξίδια -εντός και εκτός Ελλάδας- που είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αποτέλεσαν πολύτιμη πηγή ερεθισμάτων, καθώς απέκτησα μια διευρυμένη αντίληψη για τις νέες τάσεις –πολιτισμικές, αρχιτεκτονικές, διακοσμητικές, οικολογικές- και παράλληλα κατάφερα να συλλέξω όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ατόμου για το χώρο του.

«Μέτρον άριστον»

Η αρμονία, το φως και η εργονομία είναι η αφετηρία για κάθε σχεδιασμό, η απαρχή για να κινηθούμε ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ, σύγχρονα – Minimal,  Μοντέρνο, Loft, Kitsch, Ethnic- ή  πιο διαχρονικά-  Ρομαντικό, Baroque, Κλασικό, Νεοκλασικό- ακόμη και σε  συνδυασμό (mix & match) και να καταλήξουμε σε αυτό που εναρμονίζει το θέλω με το πρέπει.

Η διαρκής παρατήρηση των καθημερινών μας αναγκών, των στοιχείων της φύσης αλλά και κάθε νέας τάσης αποτελούν οδηγό για την εξέλιξη κάθε ιδέας σε πράξη. Πράξη που θα εκφράζει την προσωπικότητα, πράξη που θα συνδυάζει τη χρηστικότητα με το ισορροπημένο περιβάλλον.

«We think in generalities, but we live in details»

Η Διακόσμηση για μένα είναι τέχνη, ιστορία, επιστήμη, φαντασία· είναι  κατάθεση ψυχής. Είναι τρόπος έκφρασης για τη ζωή, τη φύση, τους ανθρώπους και για καθετί που υπάρχει γύρω μου. Η διακόσμηση είναι η πινελιά εκεί που δεν υπάρχει  χρώμα, σχήμα και εικόνα στις άδειες σελίδες της ζωής, ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της αρμονίας, της δημιουργίας και της αισθητικής!