Διακοσμητικά αντικείμενα πώς πρέπει να στολίζουμε το χώρο μας;

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (1 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Διακοσμητικά αντικείμενα πώς πρέπει να στολίζουμε το χώρο μας;

Πρακτικές συμβουλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αναδείξουμε δημιουργικά κάθε σημείο του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου!

  • Τραπεζάκι σαλονιού: ανεξάρτητα από το μέγεθος και το στυλ του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα κεντρικά σημεία του σαλονιού και προσφέρεται για να αποτυπώσουμε το διακοσμητικό μας ύφος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά αντικείμενα όπως κεριά, κεραμικά, κορνίζες ή και λίγα βιβλία για να δώσουμε έναν ανάλαφρο τόνο και μια αίσθηση ηρεμίας στο χώρο μας. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να ομαδοποιούμε τα αντικείμενά μας (π.χ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δισκάκια για να τοποθετήσουμε τα κεριά μας) ώστε να έχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα.

  • Κονσόλα: ένα ψηλό φωτιστικό (ή ακόμη και δαπέδου), ένας πίνακας και μερικά διακοσμητικά δοχεία ή βάζα αρκούν για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική εικόνα. Για ένα ακόμη πιο εναρμονισμένο αποτέλεσμα καλό είναι, εφόσον τοποθετήσουμε το φωτιστικό στη μια πλευρά της κονσόλας, να φροντίσουμε ώστε ο πίνακας να μπει λίγο ψηλότερα από το ύψος του φωτιστικού.

  • Μια πολύ ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη ιδέα είναι η τοποθέτηση μικρών επίπλων και αντικειμένων κατά σειρά ύψους! Με τον τρόπο αυτό το βλέμμα μας κινείται διαδοχικά μέσα στο χώρο πηγαίνοντας από το μικρότερο στο μεγαλύτερο σημείο και αντίστροφα. Έτσι πετυχαίνουμε αφενός να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και αφετέρου να εστιάσουμε την προσοχή στα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

  • Διαφορετικές διαστάσεις, χρώματα και σχήματα στο χώρο μας -είτε πρόκειται για μικρά έπιπλα, αντικείμενα ή υφάσματα- συντελούν στη δημιουργία αντιθέσεων και αποτελούν έμπνευση για πρωτοποριακές, μοναδικές διακοσμητικές παρεμβάσεις που ταιριάζουν με την προσωπικότητα μας και εκφράζουν την συνολική διάθεση, τον αέρα που εκπέμπει ο περιβάλλοντας χώρος. Απλές ιδέες, όπως τα σκούρα διακοσμητικά σε ένα ανοιχτόχρωμο έπιπλο, μπορούν να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

  • Πώς μπορούμε να δώσουμε αρμονία στα ασύμμετρα αντικείμενα; Αρκεί να τα διακοσμήσουμε όλα σε μια γωνιά, ενώ στην απέναντι πλευρά να τοποθετήσουμε ένα κομψό κάδρο, πιο ψηλό από αυτά. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο δημιουργείται μια διαβάθμιση στο ύψος, αλλά ταυτόχρονα και μια ωραία αντίθεση.

 

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>