Πουά: ένα μοτίβο που ξεχωρίζει!

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (4 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Πουά: ένα μοτίβο που ξεχωρίζει!

Σχέδιο διαχρονικό, παιχνιδιάρικο, με έντονες παραπομπές στο ρετρό ύφος, το πουά αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ και μας ανοίγει νέους δρόμους στην διακόσμηση κάθε χώρου. Είτε μιλάμε για υφάσματα επιπλώσεων, ταπετσαρίες τοίχου, μικρά αντικείμενα είτε για οποιαδήποτε άλλη τεχνοτροπία, ένα είναι σίγουρο: με την ξεχωριστή του προσωπικότητα πετυχαίνει να δημιουργεί αυτή τη μοναδική αισθητική, άλλοτε με διακριτικότητα και άλλοτε με έντονη διάθεση.

Ο κλασικός του τύπος, που βασίζεται στη διχρωμία άσπρου-μαύρου, αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις των αντιθέσεων, όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Είναι πραγματικά αμέτρητοι οι συνδυασμοί χρωμάτων, υλικών αλλά και διαστάσεων που μπορούμε να κάνουμε με το πουά, ώστε να καταλήξουμε σε αυτό που αντιπροσωπεύει το στυλ και τη διάθεσή μας. Μεγαλύτερα στίγματα, πιο πυκνά ή πιο αραιά, ανόμοια στίγματα, πολύχρωμα ή απλά,  όλα μοναδικά και έτοιμα να μας καταπλήξουν!

Αν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα όπου το κλασικό και η κομψότητα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαμε χρωματικά να κινηθούμε στα βασικά: το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο με λευκά στίγματα. Αν όμως έχουμε πιο μοντέρνο στυλ, θα μπορούσαμε εναλλακτικά να προτιμήσουμε άλλους χρωματικούς συνδυασμούς, εκείνους που θα ταιριάζουν αισθητικά με την λοιπή διακόσμηση του χώρου μας και θα συνθέτουν ένα καλόγουστο αποτέλεσμα. Πολύ ενδιαφέρον θα παρουσίαζε, ακόμη, η δημιουργία του πουά με χρώμα ή στρογγυλά κομμάτια διαφόρων υλικών.

Κατά γενική ομολογία, το πουά δεν είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που θα πρέπει να μας προβληματίζουν ιδιαίτερα στο συνδυασμό τους. Ως μοτίβο είναι αρκετά εύκολο και ευπροσάρμοστο και γιʼ αυτό ενδείκνυται για ποικίλους συνδυασμούς. Μια απίστευτα κομψή και μοντέρνα επιλογή θεωρείται το ταίριασμα με το ριγέ, ενώ αν μας αρέσει το country στυλ, η αντίθεση με το καρό θα συντελέσει σε μια ακόμη πιο χαρούμενη διάθεση στο χώρο. Εκεί που απαραίτητα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί είναι στους συνδυασμούς του πουά με μπροκάρ και φλοράλ σχέδια, καθώς είναι πιθανό να φορτώσουμε πολύ το χώρο και να χάσουμε αισθητικά στο σύνολο. Γενικά, ο χρυσός κανόνας του «παν μέτρον άριστον» ισχύει και σε αυτήν την  περίπτωση στο ακέραιο!

Τέλος, αρκεί να πούμε ότι το πουά ως επιλογή είναι σίγουρο ότι δεν θα μας απογοητεύσει. Με την ρομαντική, παιχνιδιάρική και ανάλαφρη διάθεσή του έρχεται  να μας ξεκουράσει, να μας επαναφέρει αναμνήσεις από το χθες και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στη διακόσμηση ακόμα και της πιο μοντέρνας κατοικίας!

Yayoi Kusama: η βασίλισσα του πουά

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>