Παλέτα χρωμάτων

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (3 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Παλέτα χρωμάτων

Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουμε κάθε πρωί και η τελευταία κάθε βράδυ.
Ταυτόχρονα, στέλνει ένα μήνυμα στον κόσμο για το στυλ και την προσωπικότητά μας. H επιλογή λοιπόν των κατάλληλων χρωμάτων μπορεί να είναι πραγματικά μια πρόκληση!

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι φοβόμαστε το έντονο χρώμα στους τοίχους των σπιτιών μας. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του χώρου μας ή μπορεί ακόμη να έχουμε κάποιους ενδοιασμούς εξαιτίας όλων αυτών που έχουμε κατά καιρούς ακούσει. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αμέτρητες χρωμοσυνθέσεις και απεριόριστες  επιλογές που μπορούν να διαμορφώσουν το χώρο, αναδεικνύοντας κάθε σημείο και προσδίδοντας έναν μοναδικό χαρακτήρα!

Η χρωματική βεντάλια από την οποία θα επιλέξουμε το χρώμα που μας ταιριάζει έχει κυριολεκτικά άπειρη ποικιλία. Ένας πολύ σημαντικός κανόνας που καλό είναι να έχουμε πάντα κατά νου, είναι πως δεν παίρνουμε το δειγματολόγιο του μαγαζιού και απλά διαλέγουμε ένα χρώμα που θα μας φανεί συμπαθητικό. Επιπλέον, φροντίζουμε ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα σχετικά με το βασικό σχέδιο και ύφος του δωματίου που θέλουμε να χρωματίσουμε, αλλά και τη χρήση του. Καλό είναι να επιλέξουμε ένα χρώμα που θα ταιριάζει περισσότερο με την προσωπικότητά μας, καθώς είναι γνωστό το πόσο επηρεάζεται η διάθεσή μας από αυτό. Ας μην ξεχνάμε, ότι ακόμη και οι διαστάσεις του χώρου φαίνονται διαφορετικές (ο χώρος ενδέχεται να δείχνει μεγαλύτερος ή μικρότερος) σύμφωνα με την χρωματική επιλογή μας.

«Έλα λοιπόν απʼ την αρχή να ζήσουμε τα χρώματα», είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης και είχε δίκιο γιατί με τα χρώματα ζούμε!

Ποια παλέτα χρωμάτων, λοιπόν, ταιριάζει καλύτερα σε εσάς;

 

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>