Παιδικό δωμάτιο

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (2 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Παιδικό δωμάτιο

Ο μικρόκοσμός του, το πεδίο έκφρασής του, η αρένα εκτόνωσης της φαντασίας του. Η αξία που εμείς οι μεγάλοι δίνουμε στην ελευθερία κινήσεων του παιδιού, στην εξωτερίκευση της δημιουργικότητάς του και στην αξιοποίησή της για την υγιή ανάπτυξη κάθε πτυχής της προσωπικότητάς του, αντικατοπτρίζονται στον χώρο του. Στον χώρο που έχουμε επιλέξει για εκείνο και στον τρόπο με τον οποίο έχουμε καταλήξει να τον διαμορφώσουμε ώστε να είναι αυτόνομο, χαρούμενο και βεβαίως, προστατευμένο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αφενός είναι οι αυστηρότεροι κριτές μας, αφετέρου έχουν την προσωπική τους άποψη και πιθανώς θα πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, παραθέτουμε ορισμένες μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές, που συνδυάζουν το στυλ, την πρακτικότητα, αλλά και την ασφάλεια που οφείλουμε να παρέχουμε στο παιδί μας:
Εστιάστε την προσοχή σας κυρίως σε δύο σημεία, στο στρώμα και τον φωτισμό, φροντίζοντας ώστε και τα δύο να είναι άριστης ποιότητας, καθώς επηρεάζουν άμεσα την σωστή ανάπτυξή του.

Μια πολύ καλή επιλογή για τη επίστρωση του δαπέδου στο παιδικό δωμάτιο αποτελεί το ξύλο, καθώς είναι ευχάριστο στην αφή και εύκολο στο καθάρισμα. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να επιλέξετε το δάπεδο από λινόλεουμ, το οποίο προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, δεν γλιστράει, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ οικονομικό.
Αφήστε στο παιδί σας μια προσωπική γωνιά που θα μπορεί να διακοσμήσει με όποιο τρόπο θέλει, να κρύψει ό,τι θέλει, να φτιάξει το δικό του παραμύθι. Ακόμα και σε ένα πολύ μικρό σπίτι, μπορείτε να εξασφαλίσετε έστω μια εσοχή όπου το παιδί θα δημιουργήσει με φαντασία και απόλυτη ελευθερία.

Ξεφύγετε από τα γνωστά κλισέ στους χρωματικούς συνδυασμούς του παιδικού δωματίου – γαλάζιο για τα αγόρια, ροζ για τα κορίτσια. Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις που μπορούν να συνθέσουν μια γοητευτική διακόσμηση και ασφαλώς, τα παιδιά έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους χαρακτήρα. Επειδή λοιπόν όλοι γνωρίζουμε την δύναμη και την επιρροή του χρώματος στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, καλό θα ήταν να υπολογίσετε τις τάσεις και τις διαθέσεις του παιδιού πριν την τελική σας επιλογή.
Ας έχετε κατά νου πως ένα χαρούμενο παιδικό δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα ένα παρδαλό δωμάτιο. Μην υπερβάλλετε λοιπόν φορτώνοντάς το με παιδικές φιγούρες και ήρωες παραμυθιών, ζωηρά χρώματα, εμπριμέ ταπετσαρίες και παρδαλά υφάσματα. Καλό θα ήταν να κινηθείτε σε πιο απλές και λιτές γραμμές τόσο στον σχεδιασμό των επίπλων όσο και στη λοιπή διακόσμηση. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ο διάκοσμος θα ενισχυθεί αναπόφευκτα και δικαιωματικά με τα δικά του παιχνίδια.

Αν δεν θέλετε σύντομα να δείτε το ακριβό σετ επώνυμων επίπλων που αγοράσετε να μετατρέπεται σε χώρο εκτόνωσης των δημιουργικών του ανησυχιών, τοποθετήστε στο δωμάτιο έναν πίνακα όπου θα μπορεί να ζωγραφίζει ελεύθερα. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος τοίχος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φύλλο της ντουλάπας.
Τέλος, θα ήταν πολύ συνετό να σκεφτείτε ότι τα παιδιά δεν μένουν πάντα παιδιά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσετε μια περιουσία για ένα χώρο στον οποίο το ίδιο το παιδί, μεγαλώνοντας, θα ζητήσει να παρέμβει και να κάνει τις δικές του αλλαγές. Υπάρχουν πολλές και οικονομικές λύσεις που προσδίδουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, αρκεί να μελετήσετε λίγο παραπάνω τις επιλογές σας!

child room

 

 

 

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>