Πάγκοι κουζίνας

» Posted in Κουζίνες | 0 comments

1 Star (2 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Πάγκοι κουζίνας

Oι πάγκοι σήμερα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο σύνολο μιας καλοσχεδιασμένης κουζίνας.
Η επιλογή του πάγκου γίνεται με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού, αλλά και το αισθητικό του αποτέλεσμα.Πρέπει να είναι αισθητικά άψογος και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Υπάρχουν αρκετά υλικά τα οποία βρίσκουν εφαρμογή στην κατασκευή πάγκων και το κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του.Η μεγάλη ποικιλία των υλικών, των χρωμάτων και των σχεδίων που διατίθενται, μας εξασφαλίζουν απεριόριστα περιθώρια δημιουργίας.

 

 

 

Πάγκος απο ξύλο

Ο ξύλινος πάγκος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την κουζίνα, εφόσον δένει αισθητικά με την συνολική διακόσμηση. Καθώς είναι ζεστό και διαχρονικό υλικό, το ξύλο αποπνέει μια ιδιαίτερη κομψότητα και συνδυάζεται εύκολα με άλλα υλικά. Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο στην τοποθέτηση, φιλικό στο περιβάλλον και ανακυκλώσιμο.
Το βασικό του μειονέκτημα είναι η ευαισθησία στις υψηλές θερμοκρασίες, την υγρασία και σε κάποιες όξινες τροφές. Επίσης χρειάζεται προσοχή σε τυχόν γρατζουνιές, χαρακιές και άλλες βλάβες, καθώς δεν επισκευάζεται εύκολα.

 

Πάγκος από Laminate

Μια πολύ οικονομική λύση για τον πάγκο της κουζίνας είναι το laminate. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύχρηστο υλικό, στο οποίο μπορούμε να δώσουμε το χρώμα και την εμφάνιση που επιθυμούμε – ξύλο, πέτρα, γρανίτης κτλ – ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκολο το καθάρισμά του. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος πάγκος δεν στερείται ποιότητας, καθώς είναι πολύ ανθεκτικός τόσο στην υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία όσο και στις γρατζουνιές. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που θα λέγαμε ότι υπάρχει απόλυτη συνάφεια στη σχέση τιμής – ποιότητας, γι’αυτό και αν είμαστε λίγο προσεκτικοί, είναι διασφαλισμένη η μακροζωία του προϊόντος.

 

 

Πάγκος από μάρμαρο ή γρανίτη

Η φυσική πέτρα, είτε πρόκειται για μάρμαρο είτε για γρανίτη, θεωρείται στοιχείο απαράμιλλης ομορφιάς, όπου κι αν τοποθετηθεί. Ως προς το θέμα του πάγκου, μιλάμε σίγουρα για ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά στην υγρασία, την υψηλή θερμοκρασία αλλά και τη φθορά. Οι χρωματισμοί ανάμεσα στους οποίους μπορούμε να επιλέξουμε δεν είναι πάρα πολλοί, όμως είναι βέβαιο ότι οι αποχρώσεις του πάγκου μας θα είναι μοναδικές, καθώς κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό από το άλλο. Το κόστος βεβαίως για τις φυσικές πέτρες είναι σίγουρα αυξημένο και αυτό οφείλεται στο ότι είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ένα ενιαίο κομμάτι πάγκου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, επειδή το μάρμαρο και ο γρανίτης έχουν μεγάλο βάρος, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να υπάρχει και το κατάλληλο έπιπλο στήριξης. Το καθάρισμά του γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ η επιφάνειά του παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Τέλος, αν μας ενδιαφέρει μια οικονομικότερη λύση, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε πλακίδια που είναι κατασκευασμένα από μικρότερα κομμάτια μαρμάρου ή γρανίτη.

 

 

Πάγκος από τεχνητά υλικά

Η πρόοδος της τεχνολογίας στον τομέα των πάγκων προσφέρει σήμερα νέες επαναστατικές μεθόδους και εξαίσια τεχνητά υλικά. Υλικά που ποικίλουν σε χρωματισμούς και εμφάνιση, μπορούν πλέον να δώσουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, εμφανίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά πλεονεκτήματα. Έχουν μεγάλη αντοχή στην υγρασία και τα γδαρσίματα, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να μορφοποιηθούν εύκολα, λόγω της ευκαμψίας τους. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, από τα υλικά αυτά γίνεται η κατασκευή και του νιπτήρα, γεγονός που εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και κομψό αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο μειονέκτημα σε μια τέτοια επιλογή είναι πως υπάρχει πιθανότητα να ξεθωριάσει το χρώμα τους στην υψηλή θερμοκρασία, μιας και είναι πιο ευαίσθητα από άλλα είδη.

 

 

Πάγκος  από Corian

Οι πάγκοι Corian είναι ο απόλυτος συνδυασμός έμπνευσης και άποψης, εργονομίας και αισθητικής στο χώρο σας. Καθώς αποτελεί ένα υλικό χωρίς ενώσεις, έχει απεριόριστες   δυνατότητες να μορφοποιεί, να μετατρέπει κάθε σημείο σε μια μοναδική ύπαρξη. Το corian ήρθε για να μείνει και είναι έτοιμο να αφήσει την προσωπική του σφραγίδα σχεδόν σε οποιοδήποτε τύπο περιβάλλοντος, παρέχοντας τις μοναδικές του ιδιότητες και διευκολύνοντας τη ζωή αυτών που το χρησιμοποιούν. Διατίθεται σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και προσφέρει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο σχεδιασμό. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, εύκολο στο καθάρισμα και φιλικό στο περιβάλλον.

 

 

Πάγκος απο χαλαζία

Οι πάγκοι από χαλαζία κατασκευάζονται κατά 93% από θρυμματισμένο χαλαζία και κατά 7% από χρώματα και ρητίνες. Είναι πολύ ανθεκτικοί στις καταπονήσεις, διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και επιδέχονται διαφόρων ειδών μορφοποιήσεις, καθώς είναι ιδιαίτερα εύκαμπτοι.

 

 

 

Πάγκος από ανοξείδωτο ατσάλι (Inox)

Η χρήση του συγκεκριμένου υλικού για τον πάγκο εργασίας προτιμάται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα υλικό πολύ ανθεκτικό, δεν σκουριάζει και συνάμα είναι φιλικό προς τον χρήστη. Επιπλέον, αποτελεί μια πολύ μοντέρνα πρόταση για την κουζίνα και συνδυάζεται εύκολα με άλλα υλικά. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε είναι στο καθάρισμά του η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού, προκειμένου να αποφευχθεί η φθορά του.
Τέλος, θα πρέπει να φροντίσουμε κατά την τοποθέτησή του να στηρίζεται σε μια σταθερή βάση, ώστε να μην δημιουργηθούν βαθουλώματα.

 

 

 

Γυάλινος πάγκος

Είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή πρόταση για την κουζίνα, με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Το γυαλί που χρησιμοποιείται για τον πάγκο εργασίας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ασφαλές, ενώ έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί είτε αυτόνομα είτε με άλλη βάση. Έχει  μεγάλη αντοχή στη θερμότητα και σε πιθανές κρούσεις και είναι απίστευτα εύκολο στον καθαρισμό του. Παρέχει μια μοναδική λάμψη και φωτεινότητα στον χώρο και, βεβαίως, συνδυάζεται ιδανικά με υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα.

 

 

 

Πάγκος από κεραμικά πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκια  έχουν καθιερωθεί στο πέρασμα του χρόνου ως μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά τόσο στην θερμοκρασία και την υγρασία όσο και σε λεκέδες και γρατζουνιές. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της κεραμικής, τα πρωτοποριακά σχέδια και η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και μοτίβα έφεραν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα πλακάκια αυτά για την επένδυση του πάγκου εργασίας. Αισθητικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, είτε επιλέξουμε κάτι πιο κλασικό είτε κάτι πιο μοντέρνο, ενώ αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι χειροποίητες συλλογές που θα δώσουν στο χώρο μας ένα ξεχωριστό ύφος.

 

 

 

Πάγκος από μπετόν

Για όσους προτιμούν τις λιτές και μίνιμαλ γραμμές στο χώρο τους, ο πάγκος από μπετόν είναι μια ιδανική  και συνάμα πολύ οικονομική επιλογή. Η ευελιξία του συγκεκριμένου υλικού εντυπωσιάζει, καθώς μπορεί να παρουσιάσει μια μεγάλη ποικιλία στην υφή αλλά και στις αποχρώσεις του. Έχει εξαιρετική αντοχή στην θερμότητα και τις κακουχίες, αρκεί να φροντίζουμε την συντήρησή του με το κατάλληλο βερνίκι και φυσικά να αποφεύγουμε την επαφή με όξινες ουσίες.

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>