Ο χώρος του γραφείου

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (1 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Ο χώρος του γραφείου

Ο χώρος του γραφείου μας οφείλει να είναι ένας πιστός βοηθός, να ενισχύει την έμπνευσή μας, να συντελεί στην εσωτερική μας ισορροπία και να αναπαράγει το ταλέντο μας.
Η χωροταξία είναι αυτή που θα καθορίσει και το εύρος των επιλογών μας σε σχέση με την διακόσμηση, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από την πιο κλασική ως την πιο εκκεντρική!
Παράλληλα, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε ποικίλα σχήματα, υλικά και χρώματα για να διαμορφώσουμε ένα ξεχωριστό και απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα, προσαρμοσμένο ακριβώς στο στυλ και τις ανάγκες μας.

 

Υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά πριν καταλήξουμε στο κατάλληλο για εμάς γραφείο. Εάν οι δραστηριότητές μας απαιτούν ισχυρό φυσικό φως, καλό είναι να το τοποθετήσουμε απέναντι από ένα παράθυρο. Εναλλακτικά, μια ενδιαφέρουσα διάταξη θα ήταν να μπει το γραφείο πλάι στο παράθυρο και από την άλλη πλευρά του τοίχου να τοποθετηθούν διάφορα ράφια. Στην περίπτωση όμως που το γραφείο μας πρόκειται να είναι ένας χώρος όπου θα δεχόμαστε επισκέπτες, τότε θα ήταν προτιμότερο να βρίσκεται μακρύτερα από το παράθυρο και πιο κεντραρισμένο στο χώρο.

Μια σημαντική πτυχή για την ορθότερη οργάνωση του χώρου μας είναι, βεβαίως, το μέγεθος. Φυσικά, υπάρχει ένα πρότυπο ως προς τις διαστάσεις για το σχεδιασμό του γραφείου, όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ως τέτοια πρέπει να προσεγγίζεται. Σε γενικές γραμμές, αν το γραφείο πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος πολλαπλών χρήσεων, τότε αναμφισβήτητα είναι καταλληλότερο ένα μεγαλύτερο έπιπλο. Ο χώρος εργασίας μας είναι καίριας σημασίας τόσο για την ψυχολογία όσο και για την παραγωγικότητά μας. Έτσι λοιπόν, ένα γραφείο στο οποίο επικρατεί η τάξη, είναι βέβαιο ότι επηρεάζει καθοριστικά και την απόδοσή μας, ποιοτικά και χρονικά.
Φυσικά, η ύπαρξη πρακτικότητας και εργονομίας σε καμία περίπτωση δεν αντικρούει και την ύπαρξη αισθητικής άποψης. Στην πραγματικότητα, μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε την διακόσμηση του γραφείου μας με μια ιδιαίτερη πινελιά που θα μας εμπνέει, θα μας εκφράζει και θα μας αντιπροσωπεύει. Ενδεικτικά εδώ μπορούμε να δούμε ένα γραφείο σε σχήμα αντίκας με ένα εκπληκτικό, φρέσκο γαλανό χρώμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς μας ταξιδεύει και μας χαλαρώνει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

Παρατηρήστε πώς αυτό το κλασικό ντουλάπι με τα πολύτιμα φωτιστικά μετατρέπεται σε  γραφείο και μας μεταφέρει στο παρελθόν, σε μια εποχή νοσταλγίας και ρομαντισμού.

Πολλοί διανοούμενοι με μια μικρή δόση ρομαντισμού, προτιμούν να ταιριάζουν στο χώρο τους γραφεία σε στυλ Biedermeier ή εμπνευσμένα σχέδια της εποχής του κλασικισμού, ακόμα και αν η λοιπή διαρρύθμιση παραπέμπει σε μια αντίληψη πολύ πιο πρακτική, απλή και σύγχρονη. Υπάρχει κάτι σε αυτές τις απαλές και ρευστές γραμμές που πετυχαίνει να φέρει τον αέρα της ποίησης σε κάθε έναν από εμάς. Από αυτή τη σκοπιά, θα λέγαμε ότι ο χώρος εργασίας μας αναδεικνύεται και αντανακλά απόλυτα την εκτίμηση του κατόχου του για την αξία και την ιστορία αυτών των αντικειμένων.

Ένας ελαφρώς πιο εκκεντρικός και πολύ εξατομικευμένος σχεδιασμός μπορεί να επιτευχθεί αν  συνδυαστούν ανακατασκευασμένα ξύλινα έπιπλα με παλιά έπιπλα σιδήρου. Το αποτέλεσμα θα είναι συναρπαστικό, ενώ παράλληλα θα μεταφέρει στο χώρο εργασίας μια νότα vintage και δεξιοτεχνίας!

Σήμερα, ένα έπιπλο γραφείου μπορεί να είναι ιδιαίτερα κομψό, απλό και συνάμα ελαφρύ, έχοντας μία μόνο μεγάλη επιφάνεια, η οποία στηρίζεται σε λεπτά πόδια, δεδομένου ότι στην ουσία αυτή είναι και η επιφάνεια που πραγματικά χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλη. Ανεξάρτητα από το αν έχει κατασκευαστεί από ξύλο, αλουμίνιο, γυαλί ή μέταλλο, ο σωστός συνδυασμός του γραφείου μπορεί να συντελέσει ώστε να ενσωματωθεί στο χώρο ολοκληρωτικά.

Και φυσικά υπάρχουν και οι μοντέρνες γραμμές, με αυτή την εκπληκτική οπτική ακολουθία σχημάτων, το μεγάλο τους ρεπερτόριο στις περίτεχνες ασυμμετρίες, τις φαινομενικά παράλογες  δεξιοτεχνίες τους.
Ένα γραφείο, όταν είναι σχεδιασμένο απλά, μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί στο απόλυτο δείγμα κομψότητας και πολυτέλειας με ένα απαλό άγγιγμα ασυμμετρίας. Οι επιλογές διακόσμησης και σύνθεσης στο χώρο είναι πραγματικά απεριόριστες! Για παράδειγμα, στην περίπτωση που το γραφείο βρίσκεται πλάι στο σαλόνι, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο χώρο και μια μοναδική διάταξη επιλέγοντας ένα στρογγυλό έπιπλο γραφείου.
Τέλος, μια πιο ιδιαίτερη και απροσδόκητη πρόταση για πιο εξεζητημένα γούστα: μια πληθωρική ελικοειδής γύψινη κατασκευή μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό γραφείο με την απλή  προσθήκη ενός κομψού γυάλινου καλύμματος! Το σίγουρο είναι ότι θα τραβήξει τα βλέμματα και θα κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει την απόλυτη αύρα ανανέωσης τόσο για τον ίδιο το χώρο, όσο και για την καθημερινή σας διάθεση!

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>