Ντουλάπα

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 0 comments

1 Star (1 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Ντουλάπα

Η επιλογή της κατάλληλης ντουλάπας για κάθε δωμάτιο είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως η επιφάνεια του δωματίου, ο φωτισμός του, οι ανάγκες αποθήκευσης ρούχων και άλλων ειδών, η ηλικία του χρήστη και φυσικά, το γενικότερο στυλ που θέλουμε να έχει ο χώρος. Καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο σε όγκο έπιπλο του υπνοδωματίου, η αισθητική, τα υλικά και τα χρώματά του ορίζουν την συνολική εικόνα του πιο προσωπικού χώρου μας, του χώρου που περνάμε τις πιο χαλαρωτικές και ιδιαίτερες στιγμές μας.
Πολύ συχνά όμως συμβαίνει το παράδοξο, να δαπανούμε περισσότερα χρήματα για το σαλόνι και τους χώρους υποδοχής του σπιτιού μας, για χώρους δηλαδή που απευθύνονται όχι τόσο σε εμάς που μένουμε στο σπίτι αλλά στους καλεσμένους μας, ενώ αντίθετα παραμελούμε το χώρο που θα έπρεπε να φροντίζουμε να έχει τη σωστή ατμόσφαιρα για εμάς τους ίδιους. Ίσως λοιπόν  έχει φτάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε τις απόψεις και τις τακτικές του παρελθόντος και να δώσουμε τη δέουσα σημασία όχι μόνο στο θέμα της ντουλάπας, αλλά συνολικά στο  υπνοδωμάτιο, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες, να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα δικά μας μέτρα.

 

Συρόμενη ή ανοιγόμενη;
Τα τελευταία χρόνια οι διαστάσεις των νεόδμητων διαμερισμάτων είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες του παρελθόντος. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα να περιορίζεται και ο χώρος της ντουλάπας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επιλογή της συρόμενης πόρτας είναι επιτακτική ανάγκη, διότι εξοικονομεί πολύτιμο χώρο για τη συνολική λειτουργικότητα του δωματίου.
Αντιθέτως, στα δωμάτια που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου, η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με το αισθητικό κομμάτι. Παρατηρούμε πάντως ότι η συρόμενη ντουλάπα προτιμάται από ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ο περιορισμός των τετραγωνικών. Κοστολογικά, βέβαια, είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με την ανοιγόμενη, γι΄αυτό καλό θα ήταν να έχουμε κατά νου ότι μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικές επιφάνειες και στις ανοιγόμενες συνθέσεις σε πολύ πιο προσιτές τιμές.

 

Εσωτερική διαμόρφωση
Αποτελεί το πιο πολύπλοκο μέρος της σύνθεσης, ακόμη περισσότερο και από την επιλογή χρωμάτων και υλικών στις προσόψεις. Κάθε ντουλάπα μπορεί να είναι και μία μοναδική σύνθεση ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν. Για να σχεδιάσουμε το εσωτερικό της θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί γνώστες του ρουχισμού και των άλλων αντικειμένων που καθένας επιθυμεί να αποθηκεύσει.

Σε αυτό μας βοηθά η μεγάλη γκάμα των αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί και  επιτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση και του τελευταίου χιλιοστού της σύνθεσης. Οι πωλητές βέβαια πολλές φορές αγνοούν τη χρηστικότητα των αξεσουάρ και στην πώληση δίδουν την εντύπωση ότι προσπαθούν απλώς να αυξήσουν την αξία της παραγγελίας του πελάτη τους. Στην πραγματικότητα επιβάλλεται να γνωρίζουν την ακριβή λειτουργικότητα του κάθε κομματιού και για ποιο λόγο σχεδιάστηκε.

Μόνο με τη γνώση αυτή μπορούν να προωθήσουν και να προτείνουν ακριβώς αυτό που ο αγοραστής έχει ανάγκη. Τα αξεσουάρ της ντουλάπας δεν φτιάχτηκαν για να κερδίζουν περισσότερα ευρώ οι έμποροι. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες των ανθρώπων που κατοικούν σε ένα σπίτι.

Αξεσουάρ – Μηχανισμοί ντουλαπών

 

Ιδέες και σχέδια ντουλαπών

Immagini 019
Immagini 019
Immagini 127
Immagini 127
Immagini 127
Immagini 127
Immagini 045
Immagini 045
Immagini 019
Immagini 019
The Wardrobe
The Wardrobe
Valore Wardrobe Sliding Doors From Team 7
Valore Wardrobe Sliding Doors From Team 7

Υλικά και χρώματα προσόψεων
Στον τομέα των χρωμάτων και των υλικών κατασκευής, είναι γεγονός ότι η τεχνολογία σήμερα μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά. Και το σημαντικότερο, βεβαίως, είναι πως το καλό έχει πλέον πάψει να είναι δυσπρόσιτο. Ενδιαφέρουσες προτάσεις για ποικίλες επιφάνειες, τεχνοτροπίες και εξαιρετικά προϊόντα μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν χωρίς να χρειάζεται να δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό.
Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι γενικοί κανόνες που επιβάλλουν τα ανοιχτά χρώματα για τους  μικρότερους χώρους, ενώ επιτρέπουν τα πιο σκούρα για τους μεγαλύτερους. Είναι διαπιστωμένο πάντως ότι το 70% των καταναλωτών προτιμά τα φωτεινά χρώματα για τις προσόψεις της ντουλάπας. Σε κάθε περίπτωση, η τελική επιλογή τόσο των χρωμάτων όσο και των σχεδίων γίνεται με βάση τη συνολική διακόσμηση του δωματίου. Εκείνο που είναι πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης που θα έχει την εμπειρία να σχεδιάσει την ιδανική ντουλάπα για τον καθένα, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η χωρητικότητά της και να ταιριάξει αισθητικά με τη συνολική εικόνα του χώρου.

Ντουλάπες με ιδιαίτερο στυλ

005
005

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>