Νεροχύτες

» Posted in Κουζίνες | 0 comments

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...
Νεροχύτες

Ένα νευραλγικό σημείο για την απόλυτη πρακτικότητα στην κουζίνα αποτελεί η επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη. Θα πρέπει βέβαια, πριν καταλήξουμε, να λάβουμε υπόψη το μέγεθος της κουζίνας και του πάγκου εργασίας, το υλικό κατασκευής του πάγκου, το μέγεθος του πλυντηρίου ή του καταψύκτη – αν επιλέξουμε να τοποθετηθεί κάτω από αυτόν – και φυσικά, το στυλ διακόσμησης της κουζίνας μας.
Στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από νεροχύτες σε διάφορα σχήματα και σχέδια, όπως  ορθογώνιο, τετράγωνο, στρόγγυλο, ωοειδές αλλά και πιο ιδιαίτεροι σχηματισμοί σε περίπτωση που οι περιστάσεις το απαιτούν.
Οι παραπάνω προδιαγραφές αλλά και οι χρηστικές ανάγκες που θέλουμε να καλύπτει ο νεροχύτης θα μας οδηγήσουν και στην επιλογή του μικρού (μίας γούρνας) τύπου, του μεγαλύτερου (μία μεγάλη γούρνα ή διπλή λεκάνη) ή του ακόμη πιο μεγάλου (τριπλή λεκάνη, μια εκ των οποίων χρησιμοποιείται κυρίως για το πλύσιμο των λαχανικών) προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές του και παράλληλα να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χώρο. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα της χρήσης νεροχύτη με μεγαλύτερο βάθος, ο οποίος εξυπηρετεί περισσότερο στο πλύσιμο μεγάλων σκευών.

Νεροχύτες από γρανίτη
Ο νεροχύτης από γρανίτη, έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στα χτυπήματα και στα οξέα. Διατίθεται σε πολλά μοντέρνα αλλά και κλασικά σχέδια, με ποικιλία διαστάσεων και αποχρώσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι
Ο ανοξείδωτος νεροχύτης είναι λειτουργικός, καθώς έρχεται σε πλήρη επαφή με τον πάγκο χωρίς να αφήνει αρμό, με αποτέλεσμα να διευκολύνει στον καθαρισμό.
Επιπλέον, είναι καλής ποιότητας, δεν γρατζουνιέται, δεν δονείται, δεν λυγίζει, καθαρίζεται εύκολα και διατηρεί μια ολοκαίνουργια εμφάνιση. Είναι ανθεκτικός, άθραυστος, αντέχει στη θερμότητα και έχει ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει με τις περισσότερες αποχρώσεις.

Ένας νεροχύτης κουζίνας δεν αρκεί μόνο να έχει μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά και να εξυπηρετεί το χρήστη του, όποια και αν είναι η απαιτούμενη εργασία κάθε φορά.

Κεραμικοί νεροχύτες
Οι κεραμικοί νεροχύτες κατασκευάζονται από πηλό, με τον παραδοσιακό τρόπο. Κάθε ένας διαμορφώνεται σε ένα καλούπι και κατόπιν επεξεργάζεται στο χέρι και λουστράρεται. Στη συνέχεια ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μέσα σε κλίβανο.Για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν δύο ίδιοι κεραμικοί νεροχύτες.
Έχουν μια λαμπερή, μη πορώδη επιφάνεια, και είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στη θερμότητα και στις χημικές ουσίες.

Νεροχύτες από μάρμαρο
Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για νεροχύτες στη σημερινή εποχή είναι το μάρμαρο. Θεωρείται η πέτρα του στυλ και της κομψότητας. Προσθέτει ομορφιά σε κάθε σπίτι. Η εγκατάσταση ενός μαρμάρινου νεροχύτη δίνει μία τέλεια και μοναδική εμφάνιση στην κουζίνα. Είναι μια ιδανική επιλογή για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν η κουζίνα τους  να φαίνεται ελκυστική.

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>