Δόμηση με γυψοσανίδα

» Posted in Γυψοσανίδες/Ψευδοροφές | 0 comments

1 Star (2 votes, average: 3,00 out of 1)
Loading...
Δόμηση με γυψοσανίδα

Η πρώτη ύλη της γυψοσανίδας, ο γύψος, είναι ένα φυσικό υλικό που διαθέτει ουδέτερο pH, φιλικό στο ανθρώπινο δέρμα, χωρίς καμία τοξική ουσία. Έτσι οι τοίχοι είναι σε θέση να αναπνέουν, να απορροφούν την περισσευούμενη υγρασία και στη συνέχεια να την  διαχέουν στο χώρο όταν τα ποσοστά της πέσουν κάτω από το επιτρεπτό όριο. Είναι με λίγα λόγια, ρυθμιστής του μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο, ιδιότητα αναγκαία για τον κλιματισμό σύγχρονων κτιρίων.

Παράλληλα, οι τοίχοι ξηράς δόμησης διαθέτουν κορυφαίες τιμές θερμομονωτικής και ηχομονωτικής αξίας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν εξαιρετική παθητική πυροπροστασία, καθώς ο πυρήνας της γυψοσανίδας περιέχει ορυκτές ίνες και ουσίες ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φωτιά. Ο μεταλλικός σκελετός που χρησιμοποιείται για τη στήριξή τους αποτελείται από μεταλλικά προφίλ, τα οποία παράγονται από γαλβανισμένη λαμαρίνα υψηλής ποιότητας, ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη αντοχή στην οξείδωση, καθώς και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας τοίχος ξηράς δόμησης είναι περίπου δέκα φορές ελαφρύτερος από έναν αντίστοιχο συμβατικό τοίχο. Λόγω των μικρότερων στατικών φορτίων, μειώνονται αντίστοιχα και οι σεισμικές καταπονήσεις του κτιρίου και έτσι οι τοίχοι παραμένουν εύκαμπτοι και σταθεροί, καθώς είναι μηχανικά στερεωμένοι με βίδες και κατάλληλα βύσματα.

 

Η ανάρτηση κάδρων και φωτιστικών στους τοίχους ξηράς δόμησης είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση. Με τη χρήση γυψοσανίδας υψηλών μηχανικών αντοχών ή με ειδικά στηρίγματα αναρτώνται απευθείας στον τοίχο είδη υγιεινής, ντουλάπια, σώματα θέρμανσης ή οποιοδήποτε αντικείμενο μεγάλου φορτίου. Ας μην ξεχνάμε ότι η διέλευση των ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών και υδραυλικών σωληνώσεων στο διάκενο των τοίχων απαλλάσσει τον κατασκευαστή από χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες. Βεβαίως, όλα τα δομικά στοιχεία παραμένουν ανέπαφα, καθώς δεν δημιουργούνται ρωγμές και δεν χρειάζονται επιδιορθώσεις.

Ο σύντομος χρόνος κατασκευής αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ξηράς δόμησης. Οι τοίχοι κατασκευάζονται από εκπαιδευμένα συνεργεία, γρήγορα και καθαρά,  ενώ οι λεπτές διατομές των τοίχων αυξάνουν τον πολύτιμο χώρο του διαμερίσματος. Τέλος, η απόλυτα λεία επιφάνεια που δημιουργείται βοηθά στη μείωση του κόστους σπατουλαρίσματος και βαφής της οικίας.

Σε εφαρμογές όπου απαιτείται η λήψη μέτρων ακουστικής, αρχικά καθορίζεται αν οι πηγές ήχου και οι ακροατές βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η καλή ακουστική ενός κλειστού χώρου επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο διαφορετικών τεχνικών: η πρώτη βασίζεται στην ηχητική μόνωση, ενώ η δεύτερη στην απορρόφηση του ήχου.

Για εξωτερικούς χώρους, η τσιμεντοσανίδα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.
Αδιαμφισβήτητα, παρουσιάζει μεγάλη αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, την υγρασία και τη μούχλα, ενώ ταυτόχρονα είναι άκαυστη. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις κρούσεις.

Συνολικά, επιλέγουμε την ξηρά δόμηση γιατί παρέχει:

 •   προστασία από τη φωτιά
 • μοναδική θερμομόνωση
 •   κορυφαία ηχομόνωση
 •  εξοικονόμηση χώρου και χρόνου
 •  πιστοποιημένα προϊόντα και βιομηχανική ποιότητα
 •  άριστη αντισεισμική συμπεριφορά

Παράλληλα, εξασφαλίζει:

 •   καθαρή δόμηση χωρίς λάσπες, μπάζα και γκρεμίσματα
 •   εύκολη ανακατασκευή
 •  απλή και γρήγορη εγκατάσταση σωλήνων, αεραγωγών και καλωδίων
 •   άψογη τελική επιφάνεια

Τέλος, εγγυάται:

 •   την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος κατά την κατασκευή
 •  τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού περιβάλλοντος από υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο.

 

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>