Δωμάτιο ντουλάπα – Βεστιάριο – Dressing room

» Posted in Ιδέες Διακόσμησης | 1 comment

1 Star (5 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Δωμάτιο ντουλάπα – Βεστιάριο – Dressing room

Είναι εκπληκτικό το πόσο μπορεί να αλλάξει ένας χώρος υπνοδωματίου, όταν εμπλουτιστεί με λειτουργικά στοιχεία και μοναδικό design. Όμως, ο βασικός στόχος αυτής της συγκεκριμένης  κατασκευής είναι η αξιοποίηση κάθε γωνιάς που μπορεί να γίνει εύκολα προσβάσιμη και χρηστική.

Η γκαρνταρόμπα είναι αναντίρρητα το ιδανικό μέρος για την απόλυτη οργάνωση των ρούχων και των υποδημάτων. Επομένως, θα πρέπει να είναι ευρύχωρη και λειτουργική. Ας μην ξεχνάμε ότι σκοπός της είναι να δημιουργήσει έναν χώρο αρμονίας και τάξης – στον οποίο θα μπορούμε να περνάμε αρκετό χρόνο σκέψης! – και όχι μια επιπλέον αποθήκη.

 

Η γκαρνταρόμπα μπορεί να είναι ένα τέλειο μέρος για την απόλυτη οργάνωση των ντουλαπιών και για όλα τα ρούχα. Θα πρέπει σίγουρα να είναι ευρύχωρη, αλλά πρέπει επίσης να είναι λειτουργική. Η γκαρνταρόμπα δεν είναι μια αποθήκη. Έχει  σκοπό να δημιουργήσει μια απομονωμένη ατμόσφαιρα, όπου μπορούμε να περνάμε αρκετό χρόνο σκέψης.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου σε μια οικία συνδυάζεται συχνά με τη διάθεση πολλών τετραγωνικών μέτρων. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι απαραίτητο ούτε η γκαρνταρόμπα αλλά ούτε η οικία να έχει μεγάλες διαστάσεις. Αυτό που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό είναι να έχει καλό φωτισμό αλλά και έναν ολόσωμο καθρέφτη, για να μπορούμε να αξιολογούμε την εμφάνισή μας. Επιπλέον, η τοποθέτηση ενός μικρού βοηθητικού επίπλου, μίας καρέκλας ή ενός  πουφ θα μας χάριζαν περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων κατά την διαδικασία της τακτοποίησης των προσωπικών μας αντικειμένων αλλά και του ντυσίματός μας.

Φυσικά, το σημαντικότερο θέμα στην κατασκευή γκαρνταρόμπας είναι η διάταξη, το μέγεθος και η ποικιλία των ντουλαπιών, των συρταριών και των ραφιών, ώστε να είναι εύκολη τόσο η  οργάνωση όσο και η πρόσβαση σε αυτά. Ταυτόχρονα, είναι θεμιτό να έχει πολλά τμήματα για τα διάφορα είδη των ρούχων, των υποδημάτων και των αξεσουάρ. Σε αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα η μεγάλη γκάμα μηχανισμών που κυκλοφορεί στην αγορά, όπως οι ειδικές θήκες για γραβάτες, μαντήλια, κοσμήματα κ.α. Ακόμη, σε περίπτωση που μας εξυπηρετεί να είναι τα περισσότερα ρούχα μας κρεμαστά, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πολλές μπάρες.

Η κατάλληλη τοποθεσία της γκαρνταρόμπας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διαμόρφωση του λοιπού χώρου, αλλά και ο προσανατολισμός του δωματίου. Μία πολύ έξυπνη λύση είναι να τοποθετηθεί στη βορινή πλευρά του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να έχουμε και οφέλη από τη θερμοκρασία. Η κατασκευή της μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, όπως η γυψοσανίδα, το τζάμι και η τοιχοποιία, σύμφωνα πάντα με το στυλ που μας εκφράζει αλλά και τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε.

1 Comment

  1. Ενδιαφερουσα δουλεια

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>