Γυψοσανίδες εσωτερικού χώρου

» Posted in Γυψοσανίδες/Ψευδοροφές | 0 comments

1 Star (2 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Γυψοσανίδες εσωτερικού χώρου

Η ξηρά δόμηση είναι σήμερα ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα, καθώς προσφέρει αφενός απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία και αφετέρου μια νέα διάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό των χώρων. Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτιρίων και την αισθητική και αποτελούνται από γυψοσανίδες, μεταλλικά προφίλ, εξαρτήματα και υλικά επεξεργασίας επιφανειών. Πρόκειται για σύγχρονα δομικά υλικά, απόλυτα συμβατά και συνεργάσιμα μεταξύ τους, τα οποία είναι σε θέση να συνθέτουν δομικά στοιχεία μεγάλης αντοχής. Προσφέρουν ελευθερία στο σχεδιασμό, γρήγορη και καθαρή τοποθέτηση, αντισεισμική προστασία, ηχομόνωση, πυροπροστασία, θερμομόνωση και ευχάριστο κλίμα στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Το μυστικό για ένα ισορροπημένο μικροκλίμα δωματίου βρίσκεται στη διατήρηση του σωστού επιπέδου εσωτερικής υγρασίας. Τα οικοδομικά υλικά από γύψο διαθέτουν  ανοικτούς κρυσταλλικούς πόρους διαφορετικού μεγέθους, που επιτρέπουν την  απαιτούμενη διάχυση υδρατμών σε κάθε χώρο. Για αυτό το λόγο, ο σοβάς με βάση τον γύψο μπορεί να απορροφήσει γρήγορα και σε μεγάλο ποσοστό την υγρασία από τον αέρα και να την αποδώσει και πάλι όταν το δωμάτιο γίνει πάρα πολύ ξηρό. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται σε μια φυσική συσκευή κλιματισμού που ρυθμίζει το εσωτερικό κλίμα ενός χώρου οικολογικά, διαρκώς και χωρίς κατανάλωση ενέργειας.

 

Γυψοσανίδες εσωτερικού χώρου

SONY DSC
SONY DSC

Η χρήση του φυσικού γύψου ως κατασκευαστικό υλικό στο εσωτερικό μιας κατοικίας επιτρέπει την σωστή ανακύκλωση του αέρα, με αποτέλεσμα να είναι καθαρότερος και υγιέστερος από αυτόν που εισπνέουμε σε μια συμβατική κατασκευή. Το μικροκλίμα που δημιουργείται μέσα στο σπίτι επιτρέπει στην εσωτερική θερμοκρασία και υγρασία να παραμένει σταθερή και δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μικροβίων. Το λευκό αυτό φυσικό πέτρωμα βρίσκεται σε αφθονία στη χώρα μας και αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη της γυψοσανίδας.

 

Παράλληλα, εισάγει έναν νέο, πρωτοποριακό τρόπο δόμησης, ευκολότερο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο και φυσικά οικολογικό. Ήδη οι ειδικοί μελετητές και  κατασκευαστές, διακρίνοντας τα πλεονεκτήματα της νέας σύγχρονης δόμησης, κατασκευάζουν εσωτερικά κατοικίες και διαμερίσματα αποκλειστικά με γυψοσανίδες σε μεταλλικό σκελετό και μόνωση ορυκτοβάμβακα.

 

Ταυτόχρονα, ο γύψος αποτελεί ιδανική επιφάνεια για τοίχους και οροφές, καθώς διαθέτει το ίδιο pH με το ανθρώπινο δέρμα. Είναι πλήρως φυσικό ορυκτό, υποαλλεργικό, εντελώς απαλλαγμένο από ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία και την καθημερινή διαβίωση. Η χρήση του απαντάται τόσο στην ορθοπεδική ιατρική, όσο και στην οδοντιατρική τεχνολογία.

 

Η λειτουργική, ασφαλής, αισθητικά άρτια κατοικία αποτελεί βασική ανάγκη και επιδίωξη του σύγχρονου ανθρώπου. Η νέα μέθοδος κατασκευών με ξηρά δόμηση προσφέρεται ιδανικά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ξηρά δόμηση σημαίνει καλή σχέση τιμής και απόδοσης, γρήγορο, καθαρό αποτέλεσμα και κέρδος ωφέλιμου χώρου. Σημαίνει εσωτερική ισορροπία, συνδυασμός πρακτικότητας και αισθητικής σε κάθε εσωτερικό διάκοσμο.

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>