Αξεσουάρ και μηχανισμοί κουζίνας

» Posted in Κουζίνες | 2 comments

1 Star (1 votes, average: 1,00 out of 1)
Loading...
Αξεσουάρ και μηχανισμοί κουζίνας

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους του σπιτιού και αυτό κάνει την σωστή μελέτη και τον σχεδιασμό της επιτακτική ανάγκη. Ανεξάρτητα από το μέγεθός της, η σωστή διάταξη των επίπλων, των ηλεκτρικών ειδών, των ντουλαπιών και των συρταριών συντελούν αποφασιστικά στο να είναι ο χώρος λειτουργικός, να υπάρχει τάξη, να είναι γρήγορη η πρόσβαση σε όλες τις συσκευές και φυσικά να είναι εύκολος ο καθαρισμός της. Τους σκοπούς αυτούς έρχεται να καλύψει μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ και ειδικούς μηχανισμούς που διατίθενται στο εμπόριο, οι οποίοι είναι σε θέση να διευκολύνουν τις κινήσεις μας και να μετατρέψουν την κουζίνα στο πιο χρηστικό και ευχάριστο δωμάτιο της οικίας.
• Περιστροφικοί μύλοι : Πρόκειται για περιστρεφόμενους μηχανισμούς που τοποθετούνται κυρίως σε γωνιακά ντουλάπια και χρησιμεύουν για την τοποθέτηση τροφίμων ή μαγειρικών σκευών. Κατασκευάζονται κυρίως από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων.
• Συρόμενη κάβα και καλάθια αποθήκευσης : Η συρόμενη κάβα και τα καλάθια ανοίγουν ταυτόχρονα με το άνοιγμα του ντουλαπιού και διαθέτουν ειδικές βάσεις στήριξης. Αποτελούν μια πολύ χρηστική επιλογή για την αποθήκευση μπουκαλιών, δοχείων και τροφίμων.
• Θήκες για χαρτί κουζίνας / αλουμινόχαρτο/ μεμβράνη : κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο ή πλαστικό σε πολλά χρώματα και μπορούν να τοποθετηθούν στο σημείο που εξυπηρετούν τον καθένα, είτε ξεχωριστά είτε όλες μαζί. Το ίδιο ισχύει και για τις θήκες μπαχαρικών, οι οποίες συνδυάζονται και με ειδικά δοχεία για την εύκολη τοποθέτηση και χρήση τους.
• Κάδος απορριμμάτων : προκειμένου να είναι άμεση η πρόσβαση στον κάδο, συνήθως χρησιμοποιείται για την τοποθέτησή του το ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη. Το άνοιγμά του γίνεται με το άνοιγμα του ντουλαπιού, ενώ το υλικό κατασκευής του είναι το πλαστικό ή το μέταλλο, ώστε να καθαρίζεται γρήγορα και εύκολα.
Υπάρχει ακόμη μια τεράστια ποικιλία από κρεμάστρες για πετσέτες σε πολλά χρώματα, σχέδια και διαστάσεις που μπορούν να τοποθετηθούν σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου και κάθε πελάτη. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στις ειδικές γωνίες που υπάρχουν για να εξυπηρετούν τόσο την αισθητική όσο και την καθαριότητα της κουζίνας. Εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου άλλοτε να καλύπτουν όσα δεν χρειάζεται να είναι εμφανή και άλλοτε να συντελούν στην εργονομία της.

 

 

2 Comments

  1. Καλησπέρα. εχω στην κουζίνα μου γωνιακο ντουλάπι και δεν εβαλα οταν επρεπε μηχανισμό γωνιακο περιστρεφόμενο , τωρα μπορώ να βάλω;

    • Καλησπέρα σας,
      ναι μπορείτε να τον τοποθετήσετε εκ των υστέρων, με μηχανισμούς που υπάρχουν στην αγορά.

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>